Nieuwe Kia Rio

kia rio 2014De nieuwe Kia Rio is een zeer sportieve verschijning. Standaard is hij al een opmerkelijke verschijning. Het ontwerp van de Kio Rio was zo bedoeld dat het hoofden zou doen draaien zodra de Kia Rio voorbij rijdt. Hij is zeer dynamisch vormgegeven en ook de 5 deurs uitvoering is helemaal geslaagd.

De nieuwe Kia Rio heeft standaard verrassend veel voorzieningen waaronder veiligheid, comfort en een zuinige motor. Daarnaast krijgt de nieuwe Kia Rio standaard 7 jaar garantie mee vanaf de fabriek. Dit betekend 7 jaar lang zorgeloos autorijden.

kia-verkopen-gratis-bod

Nieuwe verlichting

De nieuwe Kia Rio heeft op het gebied van verlichting wat nieuwe technologieën meegekregen. Zo hebben de koplampen LED dagrijverlichting gekregen met niet alleen bijdragen aan veiligheid maar ook aan de looks. De buitenspiegels zijn voorzien van led richtingaanwijzers. Deze vallen meer op voor weggebruikers die zich naast u bevinden omdat de richtingaanwijzers op ooghoogte zitten. De achterlichten zijn ook voorzien van de led technologië. Hierdoor krijgt de achterkant extra allure. Het voordeel van led verlichting is dat het minder energie verbruikt en veel minder snel stuk gaat. Een normale gloeilamp zou een gemiddelde levensduur van 4 tot 5 jaar hebben. Led verlichting haalt 50 jaar en is daarnaast ook betrouwbaarder.

Zuiniger rijden

Zuiniger rijden door een slimme besparing. Kia Rio introduceert het ISG Start/Stop-systeem welke er voor zorgt dat de motor uit is als u stilstaat en meteen weer start als u weg wilt rijden. Hierdoor spaart u niet alleen op de brandstofkosten met verlaagt u ook de CO2 uitstoot. Dit laatste komt weer ten goede voor het milieu.

kia rio schakelDe nieuwe Kia Rio is voorzien van een ECO schakelindicator. Deze slimme indicator geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen. Hierdoor spaart u brandstof en rijdt u efficiënter. De ECO schakelindicator is in het instrumentencluster gepositioneerd waardoor deze snel opvalt.

Smart Key

Ook de Kia Rio is voorzien van een Smart Key sleutelsysteem. De Smart Key is een sleutel welke u in uw zak kunt houden. De deurvergrendeling werkt automatisch indien u in de buurt staat. Tevens kunt u de Kia Rio starten zonder de sleutel te gebruiken. Dit kan door de Start/Stop knop 1x in te drukken. De auto start direct.

Ergonomisch cockpit

Het cockpit is ergonomisch ontworpen waardoor alle belangrijke functies in een oogopslag snel te vinden zijn. Op het stuurwiel zijn functies zoals audiobediening, cruise control en boordcomputer instellen gesitueerd. Met de boordcomputer kan eenvoudig informatie worden getoond van het brandstofvervruik. Ook kan de achtergrond verlichting of de tankinhoud hiermee worden aangepast of bekeken.

Connectiviteit

De Kia Rio is voorzien van Bluetooth connectiviteit zodat u eenvoudig uw telefoon kunt koppelen voor handsfree bellen. De opneem en ophangtoets zitten op het stuurwiel.

De radio is voorzien van een cd-speler met MP3 ondersteuning. Daarnaast zijn er aansluitingen voor AUX, USB en iPod. Hierdoor kunt u altijd eenvoudig uw eigen muziek luisteren.

binnenkant kia rioInterieur

De stoelen in de Kia Rio hebben een comfortzone waardoor u extra ontspannen kunt zitten. Ze zijn ergonomisch ontworpen en dragen bij aan een hoog comfort niveau. Lange ritten worden vanaf nu nog plezieriger.

Het interieur is verder uitgebreid met een volledig automatisch airco welke eenvoudig de gewenste binnentemperatuur regelt. Een Cluster ionizer zorgt ervoor dat luchtvervuiling wordt tegengegaan door luchtdeeltjes te reinigen.

Zuinige motoren

De motoren zijn niet alleen heel zuinig met leveren ook veel prestaties! De 1.2 CVVT benzinemotor levert 85pk bij een CO2 uitstoot van 105 g/km. Doordat er gekozen is voor een aluminium motorblok bespaart u op het gewicht. Ook hierdoor is het verbruik lager.

De 1.4 CVVT benzinemotor levert 109pk bij een CO2 uitstoot van 114 g/km. Bij deze motor is er gekozen voor een distributieketting welke geen onderhoud meer nodig heeft in tegenstelling tot een distributieriem. Tevens is de Rio 1.4 CVVT als automaat verkrijgbaar.

Ook aan veiligheid is gedacht. Zo is er een Electronic Stability Control een een bochtrijverlichting. De bochtrijverlichting zorgt er voor dat de mistlamp gaat branden zodra het stuur die richting op gedraaid wordt.

Kia Rio absoluut veilig

De nieuwe Kia Rio scoort tevens 5 sterren op de Euro NCAP crashtest. 5 Sterren is de maximale score dus de Kia Rio is met flag en wimpel geslaagd.


 

Weten wat uw oude Kia waard is?

Vraag een gratis en vrijblijvend een bod op

kenteken invullen voor veiling